In het nieuws - Metro

In het nieuws - Metro

0 reactie minuten lezen
Alleen maar blije klanten!

In de consumentenrubriek Van Klacht Naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven en / of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.

Spontaan klantvriendelijk

Regelmatig moet deze rubriek ‘breekijzeren’ om een consument alsnog aan een goede afhandeling van zijn / haar klacht te helpen. Gelukkig zijn er ook bedrijven die spontáán klantvriendelijk zijn. En nee, dan hoeft het helemaal niet om grote bedragen te gaan. De voortvarendheid waarmee een klacht wordt opgelost, is minstens zo belangrijk.

Traject Pluim

 

Chris Nowee (Hoogvliet Rotterdam) bestelt eind zomer 2014 via de site dutchglasses.nl twee zonnebrillen: een met oranje glazen, een met groene glazen. Prijs per bril: 12,50 euro.

Chris: “Eind januari 2015 viel het me ineens op dat bij de ‘groene’ zonnebril de coating los begon te laten. Waardoor er vlekken ontstonden op de glazen. Omdat mijn bestelling al van maanden geleden was, ging ik ervan uit dat ik geen nieuwe zonnebril zou krijgen. Wél was ik nieuwsgierig of het door mij geconstateerde probleem vaker voorkwam. Met die insteek vulde ik 1 februari een contactformulier in waarin ik Dutchglasses heb gevraagd of ze bekend zijn met dit probleem. En hoe dit eventueel te verhelpen is.”

Meteen de volgende dag krijgt Chris van Dutchglasses het verzoek om een foto van de vlekken te maken. Chris: “Nadat ik deze foto had gemaild, kreeg ik nog diezelfde dag te horen dat ik een nieuwe bril opgestuurd zou krijgen. Al op 3 februari had ik die in mijn bezit. Ik ben superblij dat Dutchglasses dit zo snel heeft opgelost. Dat is absoluut een dikke Pluim waard. Dutchglasses kan voortaan op mijn klandizie rekenen.”

Reactie Dutchglasses

“Erg leuk dat we deze spontane Pluim hebben ontvangen. We zijn inderdaad erg coulant met onze garantie- en retourregels. Als consument kom je in dit soort zaken vaak voor dichte deuren te staan. We begrijpen de onmacht. Daarom hebben we service hoog in het vaandel staan. Dat zéggen we niet alleen. We handelen er ook naar.”

Juryrapport

Wat een voorbeeldig staaltje service van Dutchglasses. Zó creëer je ambassadeurs voor je merk!

Spotlights op jouw klacht?

Wil je ook spotlights op je klacht? Of heb je een spontane Pluim in petto voor genoten klantvriendelijkheid? Mail dan naar: [email protected]

Groene Pluim

De door Pluimen beschikbaar gestelde Groene Pluim (de cadeaubon vol belevenissen ter waarde van 35 euro) van deze week gaat naar Chris Nowee (Hoogvliet Rotterdam).